Hej

Gang i indendørs idræt igen

Idrætsforeninger kan igen afvikle både indendørs og udendørs idrætsaktiviteter, herunder holdtræning. Det bekræfter sundhedsmyndighederne.

Epidemikommissionen kom 19. december med en anbefaling til danskerne om ikke at deltage i indendørs foreningsaktiviteter. Anbefalingen udløb den 4. januar, og onsdag den 5. januar meddelte myndighederne, at opfordringen ikke længere gælder.

”Idrætsforeningerne spiller en central rolle for danskeres fysiske og mentale velvære. Derfor er det helt afgørende for folkesundheden i Danmark, at de frivillige kræfter ude i alle foreningerne kan fortsætte med at lave aktiviteter, som giver sved på panden og smil på læberne,” siger DIF’s formand, Hans Natorp.

”Derfor er jeg også tilfreds med, at der fra politisk side og fra sundhedsmyndighedernes side er en anerkendelse af dette, og at alle foreningerne nu kan tage imod deres medlemmer,” understreger han.

DGI og DIF opfordrer foreningerne til at afvikle alle idrætsaktiviteter
Der er høje smittetal i samfundet, og derfor kan der i idrætsforeningerne opstå usikkerhed om, hvordan man håndterer situationen lokalt. Men opfordringen fra DIF og DGI er klart, at foreningerne afvikler deres aktiviteter.

”Vi har oplevet, hvordan de tidligere nedlukninger har haft store konsekvenser for både idrætsforeningerne og for vores trivsel. Vi har brug for idrætsforeningernes fællesskaber for at mindske de negative effekter af fysisk inaktivitet og modvirke den mistrivsel, vi især har set blandt børn og unge,” siger DGI’s formand Charlotte Bach Thomassen.

DIF og DGI har fortsat forståelse for, at idrætsforeninger lokalt kan vælge at lukke ned for aktiviteterne i en kort periode.

Der gælder fortsæt nogle smitteforebyggende anbefalinger om at klæde om hjemmefra og påbud om eksempelvis brug af mundbind i idrætsfaciliteter, ligesom der er krav om coronapas i fitness. Se anbefalingerne

Med venlig julehilsen

Bestyrelsen

Følg med

Nyheder - Vis alle

Events - Vis alle